WilliamsF1_22_HiRes

Williams lijkt op de weg terug. Het Engelse team kwam vorige week tijdens de eerste twee testdagen niet in actie doordat enkele onderdelen niet klaar waren. Uiteindelijk bleef er nog maar anderhalve dag over.

Deze week echter is daar niets van te merken. George Russel kwam gisteren al tot 119 rondes en vandaag klokt ook Robert Kubica honderd-plus rondes.

Teambaas Claire Williams sprak vanmiddag de wens uit dat wanneer terug wordt gekeken op dit seizoen, het missen van een paar testdagen vergeten zal zijn. In gesprek met de media gaf Williams aan dat "er meerdere redenen waren" waarom de FW42 pas zo laat klaar was: "Er gingen veel verhalen rond over het hoe en waarom. Wat ik heb gelezen is dat er problemen waren met leveranciers, dat was niet zo. We zouden financieel in een moeilijke positie zitten en dat zou invloed hebben gehad op de bouw van de auto en ook dat klopt niet", aldus Williams.

De dochter van Frank Williams legde vervolgens uit in wat moeilijke positie haar team zit: "We doen er wel eens luchtigjes over het feit dat we een auto meenemen naar de tests en twee naar de races, maar Williams ontwerpt en bouwt haar auto’s nog steeds helemaal zelf. Er zitten 22.000 onderdelen in deze auto, die we moeten ontwerpen, produceren, in elkaar zetten, aan crashtest onderwerpen enzovoort. Dat is enorm veel werk en om een aantal redenen hebben we het dit jaar niet gered."

Over wat die redenen precies zijn wilde Williams niet inhoudelijk uitweiden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden