Colton Herta: "Veel nodig voor overstap naar F1"

4CJ5256

Colton Herta was er heel dichtbij om komend seizoen zijn debuut te maken in de Formule 1 als de overname van Sauber door Andretti Autosport was doorgegaan. De Amerikaanse IndyCar-coureur geeft aan dat hij zelf de knoop had kunnen doorhakken of het in dat geval ook echt tot een overstap naar Europa zou leiden.

De afgelopen maand deden veel geruchten de ronde over een mogelijke overname van het Formule 1-team van Sauber door Andretti Autosport. Na de Grand Prix van de Verenigde Staten werd echter duidelijk dat de deal was mislukt. Het betekent dan ook dat Colton Herta voorlopig nog geen deel uit zal maken van de startgrid van de Formule 1. De Amerikaan staat bij het IndyCar-team van Andretti onder contract en werd als de grote kanshebber gezien om naast Valtteri Bottas plaats te nemen, mits de overname was doorgegaan.

"Behoorlijk wat nodig mij weg te krijgen bij IndyCar"

Andretti gaf al toe dat Herta inderdaad een serieuze optie was voor het F1-avontuur, maar de Amerikaanse jonge coureur geeft aan dat het absoluut niet zeker was dat hij de overstap ook echt zou gaan maken. “Het zou mijn beslissing zijn of ik wilde gaan of wilde blijven. Het moest de juiste situatie zijn en de juiste financiering hebben om competitief te zijn, of om competitief te kunnen worden”, vertelde Herta aan RACER. “Maar er is ook behoorlijk wat voor nodig om mij weg te krijgen bij de IndyCar, want dat is waar ik mee ben opgegroeid. Ik groeide niet op met het kijken naar Formule 1. Ik begon de F1 eigenlijk pas te volgen toen ik twaalf of dertien was, terwijl ik al zo lang als ik me kan herinneren naar IndyCar kijk. Er zou veel voor nodig zijn om mij naar Europa te krijgen.”

JB1_1138-700x467
Foto: James Black / IndyCar

"Zoveel dingen die ik in mijn carrière zou willen doen"

Herta is wel duidelijk dat hij een eventuele overstap nog steeds ziet zitten. “Het is iets wat ik ooit zou willen doen, maar er zijn zoveel dingen die ik in mijn carrière zou willen doen en die draaien niet allemaal om IndyCar. Of het nu de Daytona 500, de 24 uur van Le Mans of meer deelnames aan de IMSA is: er zijn veel dingen in de racerij die ik wil doen”, zei hij. “In zekere zin is het type racen dat ik wil doen tijdgevoelig: of ik kan het later in mijn carrière doen, of ik heb geen keuze en moet het doen zodra ik de kans krijg. Maar de IndyCar is waar mijn liefde voor race vandaan komt. En er is dus flink wat voor nodig om mij hier weg te krijgen gezien de situatie waarin ik me bevind, namelijk in staat zijn om voor zeges en kampioenschappen te gaan. Maar achteraf hoop ik dat men respecteert dat er nog veel dingen zijn die ik wil doen in mijn carrière."

Lees ook: Nico Hülkenberg ziet af van deelname in Indycar

Lees ook: Giovinazzi baalt van nog steeds onzekere F1-toekomst

Lees ook: Sergio Pérez: “Er kan nog van alles gebeuren”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden