JGS-2021-LAGUNA-SECA-254387-1

Colton Herta heeft de IndyCar race op het circuit van Laguna Seca gewonnen. Herta startte vanaf pole en domineerde de race van begin tot eind. In het kampioenschap deed Palou, die zijn voorsprong in het kampioenschap verstevigde, goede zaken. IndyCar-commentator René Hoogterp sprak met Grand Prix Radio over de IndyCar race op Laguna Seca.

Op Laguna Seca werd alweer de één-na-laatste race van het IndyCar seizoen verreden. Alle ogen waren gericht op de strijd in het kampioenschap, want voor de race waren er nog vijf coureurs in de race voor de titel. Alex Palou leidde het kampioenschap en had ook de beste startplaats van zijn concurrenten. Hij mocht de race als vierde aanvangen. Zijn grootste concurrent Patricio O'Ward startte als zesde.

Alex Palou / IndyCar Series / Laguna Seca
Foto: IndyCar Series (Joe Skibinski)

Herta wint, maar Palou loopt uit

"Het was een interessante race die vol zat met tactiek en spectaculaire inhaalacties. Colton Herta kende een rustige race, want hij kon van pole position de race controleren en won voor de tweede maal op Laguna Seca", vertelde Hoogterp. Hoewel Herta won, was de grootste winnaar Alex Palou. De Spanjaard werd tweede en vergrootte zijn voorsprong naar 35 punten in het kampioenschap. "Met een maximum van 54 punten dat er te halen valt, moet het wel heel gek lopen als Palou niet zijn eerste titel gaat pakken", liet Hoogterp weten.

Alex Palou / Colton Herta / Romain Grosjean / Laguna Seca / IndyCar Series
Foto: IndyCar Series (Chris Owens)

Goede race voor Rinus 'Veekay'

Rinus 'Veekay' kende een matige kwalificatie waarin hij niet verder kwam dan P24. De Nederlander had wel een goede race, maar het resultaat had een stuk beter kunnen zijn. "Rinus 'Veekay' knokte zich goed naar voren, maar door een miscommunicatie met het team kwam Rinus te vroeg naar binnen terwijl er geen pitstop op de planning stond." 'Veekay' verloor daardoor veel tijd en plekken, waardoor hij niet verder kwam dan P18.

Lees ook: Een dag op het TT circuit in Assen: DTM

Lees ook: Damon Hill: “Russell gaat niet hetzelfde handelen als Rosberg”

Lees ook: Palou wint en pakt leiding in IndyCar-kampioenschap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden