Contractduur Ricciardo toont vertrouwen in McLaren

unnamed

Daniel Ricciardo heeft voor drie jaar getekend bij McLaren. Dat vertelt hij aan Racer.com. Ricciardo liet al eerder weten dat McLaren hem de grootste mogelijkheid kan bieden op het winnen van het wereldkampioenschap. Met deze uitspraak benadrukt hij wederom zijn vertrouwen in het team. 

"Ik denk dat ik kan zeggen dat ik niets te verbergen heb - het is drie jaar", zegt Ricciardo. Hij vertelt dat hij nu meer vertrouwen in het team heeft in tegenstelling tot twee jaar geleden. Toen had McLaren hem ook al een contract aangeboden. Dat het team destijds nog geen belovende resultaten liet zien op de baan deed Ricciardo besluiten om het aanbod af te slaan. Ook de organisatie binnen het team vond hij nog te wankel. 

Nu de organisatie binnen het team stabieler is, vindt de Australiër dat hij daar een goede bijdrage aan kan leveren. “In plaats van het team in elkaar te moeten zetten, pas ik nu gewoon in hun puzzel. Op dit moment voelt het allemaal best goed, ik voel me er goed bij."

Toekomstvisie

De focus ligt dit jaar op de samenwerking met Mercedes, die de motoren gaat leveren voor de nieuwe wagen. Ondanks die overstap, richt Ricciardo zich meer op de mensen die nu bezig zijn met de nieuwe technische voorschriften van 2022. Hij heeft het specifiek over teambaas Andreas Seidl en technisch directeur James Key. "Ik geloof echt in het personeel. Ik hou van Zak Brown en ik geloof echt dat Andreas een enorme aanwinst is voor het team. James ook - ik werkte in 2013 met James bij Toro Rosso, en dat was van vrij korte duur. Tegen die zomer ging ik al naar Red Bull. Dus ik kijk ernaar uit om weer met hem aan de slag te gaan."

Ricciardo kan niet met zekerheid zeggen of zijn vertrek bij Red Bull of Renault het juiste is geweest. Daarvoor vertrouwt hij op zijn gevoel dat vooralsnog juist voelt. Dat McLaren sinds vorig jaar meer steun heeft gekregen helpt ook volgens hem. "Ze breiden uit, ik denk dat ze doen wat nodig is om een ​​echte kanshebber te zijn in het kampioenschap. Let's do it!"

Lees ook: Ricciardo: “McLaren beste kans op wereldkampioenschap”

Lees ook: McLaren onthult als eerste team nieuwe auto

Lees ook: Lando Norris: “Ik kan niet wachten om weer te gaan racen”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden