COTA staat open voor twee grands prix

SI201911030075_hires_jpeg_24bit_rgb

Circuit of The Americas (COTA) staat open voor twee grands prix in Austin. Volgens Bobby Epstein, baas van het circuit, is een tweede grand prix op COTA makkelijk te realiseren. Dat liet hij weten aan ESPN. 

Een week geleden werd officieel naar buiten gebracht dat de Grand Prix van Singapore ook dit jaar niet door zal gaan. De race zou op 3 oktober verreden worden maar helaas kan dat niet doorgaan. De Formule 1 wil nog steeds 23 races afwerken, daarom werd er al snel gesproken over mogelijke vervangers. Een tweede grand prix in Amerika werd direct genoemd, met twee verschillende opties: COTA of Indianapolis.

COTA mogelijk

Bobby Epstein heeft aan ESPN laten weten open te staan voor een tweede grand prix op COTA. Dat de deal al rond zou zijn, is niet het geval volgens Epstein. Hij benadrukt wel dat het absoluut mogelijk is. “Het circuit ligt er dus het is makkelijk te doen.” Epstein heeft er ook geen problemen mee als de tweede grand prix van Amerika in Indianapolis wordt verreden. “Het is sowieso makkelijker in Austin, maar als de cijfers er anders beter uitzien, moeten ze doen wat het beste is voor de sport.”

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Singapore gaat niet door

Lees ook: Deze circuits kunnen de GP van Singapore mogelijk vervangen

Lees ook: Teambaas Simon Roberts verlaat Williams Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden