Coureurs Alfa Romeo gaan voor punten na uitschakeling Q2

Zhou Bottas Alfa Romeo

Beide coureurs van Alfa Romeo zijn in Q2 van de kwalificatie uitgeschakeld. Guanyu Zhou en Valtteri Bottas moeten het doen met een veertiende en vijftiende positie voor de race op zondag. Toch hopen de coureurs nog punten binnen te halen voor het team.

Tijdens de vrije trainingen heeft Bottas geen beter resultaat neergezet dan een vijftiende plek. Ook na de derde vrije training had Bottas geen goed gevoel over zijn auto. "In VT3 hadden we wat problemen met remmen. Ik denk dat ik wel vijf keer gebruik heb gemaakt van de uitloopstroken." Zhou was het hele weekend al niet tevreden over zijn resultaten. Dat is ook deze kwalificaite het geval.

Gefocust op concurrentie

Zhou heeft ondanks de teleurstellende kwalificatie nog vertrouwen in de race in Bakoe. "Over het algemeen ziet onze racepace er elk weekend weer beter uit", zo laat hij weten aan F1.com. Toch maakt hij zich wel zorgen over de coureurs waar hij bij in de buurt rijdt. "We missen iets in vergelijking met de teams waarmee we vechten in het middenveld." Hij heeft het daarbij vooral over AlphaTauri en Alpine, die erg snel lijken in sector 3. 

"Bakoe is een circuit waar alles kan gebeuren", zo stelt Zhou. Ook Bottas heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid. "Ik verwacht dat we nog omhoog kunnen klimmen." 

Lees ook: Lando Norris: Met slipstream had ik in Q3 gestaan

Lees ook: Mick Schumacher: Er zat meer potentie in

Lees ook: Alexander Albon: Alles kan nog gebeuren in Bakoe

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden