Mick Schumacher: Er zat meer potentie in

Mick Schumacher praat met engineer Grand Prix Abu Dhabi 2021

De kwalificatie van het team van Haas verliep niet zoals verwacht. Beide Haas coureurs zijn uitgeschakeld in Q1 Volgens Mick Schumacher zat er meer potentie in, die door de rode en gele vlaggen niet bereikt kon worden. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het einde van Q1 was niet geheel rustig. Met veel gele vlaggen, die veroorzaakt werden door coureurs die rechtdoor schoten, en een rode vlag was de chaos compleet. Mick Schumacher kon daardoor niet nog een ronde aanzetten en liep zo Q2 mis. 

"Er zat meer potentie in"

Zonder chaos is een stratencircuit niet compleet. zo verliep Q1 van de kwalificatie niet zonder chaos op het einde. Lance Stroll zat in de muur waardoor er een rode vlag kwam. Daarna stonden er nog 2 minuten en 30 seconden op de klok en iedereen wilde weer een ronde rijden. Coureurs hadden het lastig met een plek vinden en op tijd over start/finish komen. Mick Schumacher en Kevin Magnussen miste hierdoor Q2. "We wisten dat het krap ging worden om een goede ronde te rijden. Uiteindelijk zijn we een goede run misgelopen en daar ben ik gefrustreerd over. Er zat meer potentie in de auto. We gaan met het team kijken hoe we dat beter kunnen doen voor Canada", aldus Schumacher.

Schumacher zijn eerste run was niet slecht, maar volgens hem had zijn tweede run nog sneller gekund. "Mijn eerste ronde was zeven tienden sneller, maar we wilden nog een run doen met de juiste intenties. Dat lukte niet met de rode vlag en gele vlaggen. Er zat veel meer in."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Lees ook: Kevin Magnussen: Wordt een lange dag morgen

Lees ook: Alexander Albon: Alles kan nog gebeuren in Bakoe

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT3 en kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden