Coureurs doen oproep: “Gebruik minder oranje rook”

SI202109030260_hires_jpeg_24bit_rgb

Verschillende coureurs doen een oproep waarin ze vragen of de fans op Zandvoort het gebruik van de potten met oranje rook kunnen minimaliseren. De coureurs hebben namelijk serieus last van de rook die over de baan waait. Dat meldt Autosport.com.

Mick Schumacher is een van de coureurs die fans nadrukkelijk vraagt rekening te houden met de overlast die de populaire potten met oranje rook veroorzaken. “Het stinkt en het blijft hangen in de cockpit. (…) Dus jongens, doe het alsjeblieft niet te vaak.” Ook andere coureurs sloten zich aan bij Schumacher.

Zo meent Alpine-coureur Esteban Ocon dat de rook het zicht van de coureurs belemmert. Ondanks dat is de Fransman wel onder de indruk van de passie van de Nederlandse fans. “Ik ben er pas net en voel me helemaal thuis. Woensdagavond kwam ik aan en toen werd ik al met open armen ontvangen.”

"Voel me omarmd door de oranje rook"

Sergio Pérez gaf in tegenstelling tot zijn collega's juist aan zich omarmd te voelen door de oranje rook. “Ik weet zeker dat ze het hele team steunen, we verwachten een gek weekend.”

Geschreven door Frank Korsel.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Nederland

Lees ook: Mol: “GP in Zandvoort te danken aan Nederlandse fans”

Lees ook: Tsunoda: “Kans dat ik in F1 blijf, is fifty-fifty”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden