Coureurs VCARB tevreden na kwalificatie: “Punten halen is realistisch”

Visa Cash App RB - Bahrein - 2024 Kwalificatie - Tsunoda - auto

De eerste kwalificatie van het Visa Cash App RB-team in 2024 blijkt een stap in de goede richting voor de coureurs. Hoewel ze er niet in slaagden om Q3 te halen, zijn ze tevreden met hun startposities voor de Grand Prix van Bahrein. Yuki Tsunoda zal starten vanaf de elfde plaats, terwijl Daniel Ricciardo vanaf de veertiende startpositie vertrekt.

“We moeten de auto beter begrijpen”

Na succesvolle dagen tijdens de wintertest in Bahrein startte de coureurs van VCARB optimistisch aan het formule 1 seizoen. Hoewel het team hoge verwachtingen had lukte het niet om Q3 te bereiken. Daniel Ricciardo had tijdens de kwalificatie moeite met het vinden van het juiste ritme. "Er was, denk ik, een kans op Q3, maar het was niet makkelijk. Elke ronde die ik reed merkte ik dat ik bij een aantal bochten moeite had en niet alles uit de auto wist te halen”, legt Ricciardo uit in een gesprek met Formula 1 na afloop van de kwalificatie. “De ene ronde verbeterde ik, maar de volgende ging dan weer wat slechter. Het lukte me niet om de finish over te gaan met een tevreden gevoel.” Ondanks deze uitdagingen blijft Ricciardo vol vertrouwen over zijn progressie. “Ik denk dat ik me nog een beetje op mijn gemak moet gaan voelen in de auto, ik dit weekend is goed geweest om op snelheid te komen en om de veranderingen van de auto aan te voelen." Beide coureurs zijn ondanks het tegenvallende resultaat hoopvol voor de toekomst. “Ik denk dat we nog steeds bezig zijn om onze auto goed te begrijpen”, benadrukt Tsunoda bij Formula 1. ”We hebben het maximale uit de auto gehaald vandaag, gedurende de sessies werd het steeds beter en de auto voelde goed aan. Dus het is natuurlijk jammer dat we niet door zijn gegaan naar Q3, maar tegelijkertijd ben ik ook best tevreden over mijn prestaties.” 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

 

Vertrouwen op een goed resultaat op zaterdag

De wintertest en trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein geven het VCARB team vertrouwen op een goed resultaat in de race. Beide coureurs zijn vastberaden om vooruitgang te boeken tijdens de race en punten te halen voor het team. “Ik ben ervan overtuigd dat we een sterke race snelheid hebben en dat punten scoren zeker binnen bereik ligt,” verklaart Ricciardo. “Natuurlijk moeten we een aantal andere auto's inhalen, maar ik denk dat we een goede raceauto hebben.” Tsunoda deelt het optimisme van zijn teamgenoot. "De resultaten van de race zijn hetgeen dat telt. We moeten ons goed voorbereiden, aangezien het de eerste keer zal zijn voor ons en voor iedereen om weer te gaan racen, dus we moeten de voorbereidingen maximaliseren. Maar toch denk ik dat we in een goede positie staan. De auto is goed in de long runs, dus ik voel me zelfverzekerd.”

 

Lees ook: Lewis Hamilton: ''Heb een risico genomen met afstelling van de auto''

Lees ook: Sergio Perez: “Het wordt een interessante strijd morgen"

Lees ook: Kick Sauber-coureurs ontevreden na kwalificatie: ''Zijn niet waar we willen zijn''

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden