Cyril Abiteboul kan kritiek Red Bull begrijpen

1920x1080-Cyril-Abiteboul-Renault-GP-Duitsland-2019

In een interview met F1 Racing heeft Renault-teambaas Cyril Abiteboul nog eens teruggeblikt op de veelbesproken scheiding tussen de Franse motorenfabrikant en Red Bull. Abiteboul geeft toe dat hij de kritiek van de Oostenrijkse renstal tot op zekere hoogte begreep, maar vindt ook dat er grens werd overschreden.

Het was de afgelopen jaren misschien wel het meest besproken onderwerp in de Formule 1: het huwelijk tussen Red Bull en Renault. Beide partijen begonnen hun samenwerking in 2007 en beleefde grote successen tussen 2010 en 2013 met vier wereldtitels op rij. Daarna kwam de klad in het huwelijk. De prestaties en betrouwbaarheid van de V6-turbomotor met hybridetechnologie liet te wensen over, waarna de scheiding werd voltrokken en Red Bull voor dit seizoen in zee ging met Honda.

Te weinig geïnvesteerd

"In 2014 was Red Bull gewend geraakt aan de successen en aan al het prijzengeld, maar plots kwam daar abrupt een einde aan", begint Abiteboul zijn verhaal. "Het probleem bij Renault was dat er te weinig was geïnvesteerd in technologie en mensen. We waren niet met de toekomst bezig, dat is een grote fout geweest."

"Door kritiek te leveren in de media los je het echter niet op. Natuurlijk snapte ik de frustratie van Red Bull tot op zekere hoogte, maar op het moment dat ze niet alleen het product bekritiseerde, maar ook het merk Renault, werd voor ons daarmee een grens overschreden", aldus Abiteboul.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden