Damon Hill: "Max toonde gebrek aan zelfbeheersing"

M281066

Voormalig wereldkampioen Damon Hill heeft zich kritisch uitgesproken over de actie van Max Verstappen in Monza. Hill denkt dat het incident met Lewis Hamilton aantoont dat de Nederlander op belangrijke momenten niet het hoofd koel houdt. De verantwoordelijkheid voor de botsing ligt volgens hem dan ook volledig bij Verstappen.

Na een klapper in bocht 1 eindigde de Grand Prix van Italië voor de twee titelrivalen. Hill heeft de nodige ervaring als het gaat om een heftige strijd om de titel, aangezien hij het moest opnemen tegen Michael Schumacher in de jaren negentig. 'Ik denk dat dit soort gevechten heel erg spannend en fascinerend zijn. Het is erg jammer dat in deze sport rivaliteit altijd tot ongelukken leidt', aldus de Britse oud-coureur tegenover Motorsport.com.

"Dit was zeker geen vaardigheid of kunde, maar gewoon een gebrek aan zelfbeheersing", Hill doelt daarmee op de veelbesproken actie van Verstappen in Monza. "Het was vermijdbaar contact. Ik vraag met af of dit een inschattingsfout of een opzettelijke beuk was." De stewards oordeelden na de race dat de schuld bij Verstappen lag, omdat hij achter zijn tegenstander lag bij het ingaan van de bocht.

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Grand Prix van Italië / 2021 / Monza
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Ze gingen er allebei hard in, maar om iemand buitenom in te halen moet je minimaal een wiel voor de auto van je tegenstander hebben. Dit was bij Verstappen zeker niet het geval." Als gevolg daarvan kwam de Red Bull-coureur op de kerbstones langs de baan terecht, waardoor zijn auto opstuitte en bovenop de bolide Hamilton belandde. "Het was een heftig ongeluk. Ik heb foto's gezien waarom duidelijk te zien was hoe een wiel van de Red Bull op het hoofd van Hamilton kwam", sluit Hill af.

Lees ook: Groeten uit: Monza, de leukste momenten

Lees ook: Jack Plooij over bron vertrek Vettel: “Het was een coureur”

Lees ook: Verstappen: “Hamilton kneep me in bocht 1 al af”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden