Dani Pedrosa komende twee jaar testrijder voor KTM

Pit-Beirer-Dani-Pedrosa-2018

Over een paar weken sluit Dani Pedrosa na achttien jaar zijn Grand Prix-carrière af, maar de Spaanse coureur blijft betrokken bij de MotoGP. KTM maakte in Australië bekend dat Pedrosa de komende twee jaar test- en ontwikkelingsrijder zal zijn voor het Oostenrijkse merk.

De 33-jarige Pedrosa reed zijn hele GP-carrière, die hij begon in 2001, met Honda. Gedurende zijn hele loopbaan werd Pedrosa gekweld door blessures die hij overhield aan vele valpartijen. Daar staat tegenover dat hij drie keer wereldkampioen werd en meer dan vijftig GP’s won, waarvan dertig in de MotoGP. Met uitzondering van zijn eerste en zijn laatste jaar (tot nu toe althans) won Pedrosa elk jaar minstens één Grand Prix.

Zie ook Dani Pedrosa maakt afscheid bekend

KTM-motorsportdirecteur Pit Beirer is verheugd over de komst van Pedrosa. “We hebben gezien hoe competitief de MotoGP dit jaar is en hoe fracties van een seconde soms echte vooruitgang en waardevolle lessen kunnen verhullen. We denken dat de inbreng van Dani naast (de huidige testrijder) Mika Kallio de twee teams die we volgend jaar op de grid hebben staan, echt verder kan helpen. Het is geweldig dat een coureur van het kaliber van Dani gelooft in ons project en vertrouwt op ons en wat we doen.”

Of Pedrosa voor KTM met wildcards gaat deelnemen aan Grand Prixs is niet duidelijk. Mika Kallio deed dat wel en raakte daarbij eerder dit jaar ernstig geblesseerd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen