Daniel Ricciardo baalde van mislopen Mercedes en Ferrari

Ricciardo

Daniel Ricciardo wilde vorig jaar weg bij Red Bull en kreeg uiteindelijk een contract bij Renault, maar het had weinig gescheeld of de oud-teamgenoot van Max Verstappen had dit seizoen voor Ferrari of Mercedes gereden.

In een podcast van Sky Sports F1 geeft Ricciardo toe dat hij het er even moeilijk heeft gehad niet door één van de twee topteams te zijn opgepikt: "Hoe je het ook wendt of keert, in de komende twaalf maanden zijn Ferrari en Mercedes de te kloppen teams. Misschien pakken andere teams hier en daar een overwinning, maar zij zijn op de korte termijn de teams om voor te rijden."

Toen Ricciardo eenmaal had besloten bij Red Bull weg te gaan, ging hij de onderhandelingen met veel vertrouwen in: "Ik won twee van de eerste zes races. Dus Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en ik hadden elk twee overwinningen. Niemand kwam daar bij in de buurt. Misschien had ik daardoor te veel verwachtingen."

Ferrari besloot uiteindelijk voor het jonge talent Charles Leclerc te kiezen, een keuze die Ricciardo kan begrijpen: "Ik respecteer dat omdat ik uit mijn eigen ervaring weet hoe dat gaat: het brengen van jong talent uit de eigen stal. Hij is jong, opkomend en waarschijnlijk was het altijd al het plan om hem te brengen, ongeacht mijn uitslagen."

De keuzes van Mercedes zijn voor de 29-jarige coureur wat moeilijker te volgen: "Ik heb het idee dat ze wat conservatiever zijn in wat ze doen. Maar Lewis is wereldkampioen bij de coureurs geworden en het team veroverde de constructeurstitel dus ze hebben het gewoon goed gedaan."

Renault presenteert op 12 februari de nieuwe auto.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen