Daniel Ricciardo blij met beste kwalificatieresultaat

2021BelgianGrandPrixSaturdayGP2112_140810_J5A8597

Daniel Ricciardo heeft zijn beste kwalificatiepositie behaald voor McLaren. De Australiër start de Grand Prix van België als vierde, dezelfde positie als een jaar geleden bij Renault. Hij is ook opgelucht dat teamgenoot Lando Norris na zijn heftige crash kon weglopen. 

"Als Eau Rouge droog is, is het relatief makkelijk in deze auto's maar in de regen is het een ander verhaal", zegt hij tegen Ziggo Sport. "Dan is het een van de meest uitdagende bochten van de hele racekalender. En vandaag was het misschien té gevaarlijk." Ricciardo vertelt dat hij last had van aquaplaning in zijn zevende versnelling. Hij zegt dat hij zo vriendelijk mogelijk aan zijn team aangaf dat ze niet langer meer op de baan konden rijden. "En toen bleven we natuurlijk doorgaan en kreeg Lando die crash."

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Ricciardo denkt dat de coureurs in zulke omstandigheden misschien wat harder naar hun teams moeten zijn. Hij zegt dat ze daarom hun trots opzij moeten zetten en duidelijk moeten aangeven dat het te gevaarlijk is om met die regen te blijven rijden. Hij is in ieder geval opgelucht dat zijn teamgenoot kon weglopen van het ongeluk.

Beste kwalificatie met McLaren

Ricciardo lacht dat de vierde positie misschien wel zijn positie is in Spa. Vorig jaar startte hij in de Renault ook al als vierde de race. Hij is positief verrast met het resultaat gezien de weersomstandigheden. "In dit weer moet je namelijk alle vertrouwen hebben in je auto", zegt hij lachend.

Daniel Ricciardo / McLaren / België / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Hij is in ieder geval blij dat hij op de tweede startrij mag beginnen. Wat de race hem zal brengen weet hij nog niet. Volgens de Australiër blijft dat nog even onzeker, ook vanwege het feit dat ze geen goede oefenrondes konden rijden en op een droge baan konden oefenen. "Ik wil zelfverzekerd zijn want we starten in een goed gebied. We gaan het zien en we gaan plezier hebben. Hopelijk kunnen we aan het einde van de race iets omhoog houden", aldus Ricciardo.

Lees ook: Lando Norris ongedeerd na crash in kwalificatie

Lees ook: Vettel: “Heb er geen seconde aan gedacht om door te rijden”

Lees ook: Russell grijpt net naast pole: “Had niks te verliezen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden