Daniel Ricciardo: "Ik ben blij dat ik kon meevechten voor punten"

2021AustrianGrandPrixSundayGP2109_124534_1ST6994

Daniel Ricciardo reed een goede race in de Grand Prix van Oostenrijk. Hij wist vanaf plaats dertien op te klimmen naar de zevende positie en kon eindelijk meevechten in het middenveld. Daar was de Australiër zelf na de race ook heel blij mee.

"Het was weer eens leuk," liet Ricciardo na afloop van de race tegenover Ziggo Sport weten. "Ik wil niet negatief zijn, maar ik heb nog niet veel leuke races gehad dit seizoen." De McLaren-coureur is daarom heel blij dat hij een goede zondag achter de rug heeft. Door het goede resultaat in de race maakte het zijn dertiende startpositie onbelangrijk. Hij had veel plezier aan het vechten voor de zevende plek en het verdedigen ervan. "Natuurlijk wil je hoog eindigen, maar ik was gewoon blij dat ik kon meevechten", ging Ricciardo verder.

Het gevecht met Sergio Pérez vond hij het leukste. "Volgens mij was ik er zo druk mee bezig dat ik op het gras reed. Dat had gênant kunnen worden," lachte de Australiër. Op het einde van de race kon hij Carlos Sainz niet meer achter zich houden. "Dat was jammer, maar mijn banden waren op", liet Ricciardo weten.

Daniel Ricciardo / McLaren / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Terugkeer van de oranje fans

Ricciardo liet ook weten dat hij het leuk vond om weer fans op het circuit te zien. Hij vond de sfeer die de racefans met zich meebrengen heel fijn. Vooral de oranje fans maakten indruk op de McLaren-coureur. "Tijdens de formatie-ronde zag je hun oranje fakkels en de rook kwam de baan op. Dat was super. Dat zijn een van de dingen die je je als een coureur later herinnert. Nu klink ik echt als een oude man," aldus een lachende Ricciardo.

Lees ook: Lando Norris: “Hadden als tweede moeten finishen”

Lees ook: Zak Brown vindt tijdstraffen Norris en Pérez niet terecht

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen