Daniel Ricciardo: “Ik kon er niet meer uithalen”

2021TurkishGrandPrixFridayGP2116_121927_MS255601

Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als zestiende voor de Grand Prix van Turkije. De Australiër liet na afloop weten dat de timing niet perfect was en de banden ook niet goed voelden. Zelf is hij van mening dat hij er niet veel meer uit had kunnen halen.

Ricciardo reed op papier een slechte kwalificatie. De man die in de laatste twee races een overwinning en een vierde plaats wist te pakken, kwam nu niet eens uit het eerste deel van de kwalificatie. “Je wilt de laatste zijn die over de lijn komt, maar niet iedereen kan de laatste zijn", stelde de McLaren-coureur tegenover Ziggo Sport. Verder voelde de Australiër zich ook niet goed op de zachte banden. “Voor de tweede set softs hebben we een grote aanpassing gedaan, maar zelfs dat was nog niet genoeg.”

Focussen op de race

Heel veel andere mogelijkheden waren er ook niet meer volgens de coureur met startnummer drie. “Je kan ook geen setje mediums oproken in het eerste deel van de kwalificatie.” Ricciardo ziet nog steeds kansen voor de race. “Normaal gesproken zou ik erg boos zijn als ik er in Q1 uitvlieg, maar nu wil ik me vooral focussen op de race.”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Turkije VT3 en kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in kwalificatie GP van Turkije

Lees ook: Pierre Gasly rijdt de snelste tijd in VT3 Grand Prix van Turkije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen