Daniel Ricciardo kende veel gripproblemen in Turkije

10-sunday-istanbul

Daniel Ricciardo was tijdens de Grand Prix van Turkije de eerste die naar een nieuw setje intermediates wisselde, maar toch wist de McLaren-coureur geen punten te scoren. Door een slechte kwalificatie en een daaropvolgende motorwissel moest de Australiër in Istanboel achteraan starten. Uiteindelijk kwam hij als dertiende over de finish. 

De eerste stint was niet geweldig voor Ricciardo. Hij bleef lang achteraan hangen en kon zijn gehoopte opmars naar voren maar geen vorm geven. "Ik denk dat het een gebrek aan vrije lucht was", liet de Mclaren-coureur na afloop tegenover Ziggo Sport weten. Ik zag dat Carlos Sainz zich snel door het veld naar voren wist te worstelen, maar zodra ik dicht achter iemand zat had ik enorm veel moeite met de grip van de voorbanden."

"We moesten iets proberen"

Vervolgens kon de Australiër de grip niet terugvinden om aan te kunnen vallen. Hij kwam klem te zitten in het achterveld, waarop het team besloot een pitstop te maken. "Ik dacht dat ik in schone lucht een stuk sneller zou zijn, we stopten voor een nieuw setje intermediates. We moesten iets proberen, want de banden waren echt op."

Daniel Ricciardo / McLaren / Turkije / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Ook met nieuwe banden bleek Ricciardo niet veel sneller. Hij gaf aan dat hij veel moeite kreeg met de grip van de achterbanden. "Ik ongeveer vier rondes waarin het echt goed aanvoelde, maar al snel gingen de banden opnieuw dood. De laatste acht tot tien ronden had ik helemaal geen grip meer. Na de race heb ik de banden gezien en je ziet het canvas er was weinig meer van over."


Ricciardo gaf aan dat hij voor het interview snel gesproken had met teamgenoot Lando Norris die ook problemen kende in de race. "We hadden allebei moeite in de race. We moeten kijken waar dit aan lag, want normaal zijn we in deze omstandigheden wel sterk, maar dat leek niet het geval in de race."

 "Geen straffen meer"

Een positief punt is dat Ricciardo een nieuwe motor in de pool heeft na zijn motorwissel voor de start van de Grand Prix van Turkije. Ricciardo hoopt dan ook dat er in de resterende zes races geen straffen meer volgen. "We gaan nu vol gas naar Austin met briketten, barbecues en whiskey. We moeten van de race hier wat gaan leren, maar daarna, laten we ons opmaken voor Austin en daar plezier maken."

Lees ook: Sergio Pérez: “Voelt goed om weer op het podium te staan”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Red Bull was moeilijkst om in te halen”

Lees ook: Verstappen pakt leiding in kampioenschap terug

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden