Daniel Ricciardo kent teleurstellende kwalificatie

2021StyrianGrandPrixFridayGP2108_140635_1ST2619

Een teleurstellend resultaat voor Daniel Ricciardo in de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken. De McLaren-coureur kwam niet verder dan de dertiende tijd. Hoewel de Australiër er op vrijdag goed bij zat in Oostenrijk was de zaterdag een moeilijke dag volgens Ricciardo.

Het doorgaan van Q1 naar Q2 was al erg close, in Q3 kwam hij niet verder dan de dertiende tijd, maar ook de derde training was al lastig op zaterdagochtend liet Ricciardo tegenover Ziggo Sport weten na de kwalificatiesessie. "Wat we gisteren (vrijdag red.) hadden was vandaag nergens te vinden. Het is een beetje vreemd dat we er op vrijdag goed bij zaten en we ons vandaag na de kwalificatie en derde training achter de oren moeten krabben."

De McLaren-coureur gaf daarnaast aan dat hij het resultaat erg jammer vindt, vooral omdat het in Frankrijk goed ging en hij het gevoel had alsof hij op vrijdag vooruitgang boekte. Op de vraag van Jack Plooij of het team dan teveel wijzigingen heeft doorgevoerd liet Ricciardo weten dat het team niet zoveel wijzigingen gedaan heeft. "Een paar, maar geen gekke dingen. Het ziet eruit als verstandige aanpassingen, we hebben zelfs vanochtend nog een paar teruggedraaid, net als op vrijdag."

Daniel Ricciardo / McLaren / Stiermarken / Oostenrijk / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Op zondag kan de Australiër zijn race skills weer laten zien. "Dat is alles wat ik kan doen. Als je als dertiende start is het enige wat je kunt doen je race skills laten zien. Ik zal mijn best doen die te tonen", sloot Ricciardo af.

Lees ook: Visser begint W Series-seizoen zonder punten

Lees ook: Christian Horner: “Max heeft het heel goed gedaan”

Lees ook: Verstappen oppermachtig in Oostenrijk en pakt pole postion

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden