Ricciardo: "McLaren beste kans op wereldkampioenschap"

door Olav van Boxtel
Ricciardo-McLaren

Volgens Daniel Ricciardo is McLaren tot dusver de renstal die hem de grootste mogelijkheden kan bieden om wereldkampioen te worden. Dit laat de McLaren-rijder weten aan The Sydney Morning Herald. Opvallend is dat de naam van Red Bull niet valt.

Daniel Ricciardo is volgens kenners naast een van de meest geliefde rijders van het veld ook een van de meest getalenteerde. Ongeacht in welke auto hij rijdt, er wordt altijd over zijn prestaties gesproken. Zijn overstap van Renault naar McLaren was dan ook een van de veelbesproken onderwerpen van afgelopen tijd. De Australiër wil weer winnen, en volgens hem kan dat met McLaren.

Wereldkampioen

Ricciardo wil winnen. Dat weten we allemaal. Zelf zegt hij daarover het volgende: "Ik denk dat dit (McLaren red.) mijn beste kans is om mijn doel te bereiken. Ik heb nooit naar de Formule 1 gewild om alleen maar Formule 1 te rijden. Nee, ik wilde naar de Formule 1 om wereldkampioen te worden. McLaren, met de manier waarop ze vooruitgaan, voelt voor mij als de beste kans om dat te bereiken. Misschien wel de beste kans die ik ooit heb gehad."

Formule 1 Grand Prix Radio Ricciardo Nurburg Ring
(c) Renault

Aan zelfvertrouwen ligt het bij Ricciardo niet. Hij is vastberaden McLaren terug naar de top te helpen, nadat ze afgelopen seizoen achter Mercedes en Red Bull al derde in het constructeurskampioenschap werden. "Je kunt zien dat McLaren de juiste weg heeft ingeslagen om nog beter te kunnen worden. Ik voel dat McLaren klaar is voor mij en dat ik het puzzelstukje ben dat ontbrak in het team. Je weet het nooit in deze sport, maar ik heb er vertrouwen in dat ik op de juiste plek ben. Of ik voor het kampioenschap kan gaan komend jaar? Wie weet. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik op de juiste plek zit om mezelf daar in ieder geval een kans voor te geven."

Onthulling MCL35M

Op 15 februari zal de eerste nieuwe bolide van komend seizoen gepresenteerd worden. De MCL35M van McLaren zal samen met coureurs Ricciardo en Norris onthuld worden. Tijdens deze onthulling zal ook Daniel Ricciardo officieel gepresenteerd worden als nieuwe coureur van het Britse team.

Lees meer: Met Ricciardo zetten we goede stappen richting topteams 

Lees meer: Het team van McLaren kijkt uit naar komst Daniel Ricciardo

Lees meer: McLaren laat Mercedes-motor voor het eerst ronken

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden