Daniel Ricciardo moet vrezen voor Renault-stoeltje na 2020

8c74-a82b-37f3-46cfba4e626f_d63fbc4706159b4db73fa981b17bc150b20047c9

Het is nog maar de vraag of Daniel Ricciardo ook na 2020 nog bij Renault rijdt. De Australiër heeft een contract dat hem nog tot het einde van dat jaar aan de Franse stal bindt, maar teambaas Cyril Abiteboul hint er in gesprek met Racefans op dat er voor 2021 wel eens gekozen zou kunnen worden voor jong, eigen talent.

Renault legde onlangs Esteban Ocon vast voor 2020, een jaar later dan verwacht. De Fransman stond vorig jaar al op de nominatie om dit seizoen samen met Nico Hülkenberg het rijdersduo te vormen, maar Renault koos uiteindelijk toch voor de ervaring van Ricciardo, aldus Abiteboul: "Het was belangrijk dat we - toen we daartoe de kans kregen - met een complete rijder als Daniel in zee zijn gegaan, daar hebben we geen spijt van. Ik denk dat het nu tijd is om naar vers bloed te kijken." Omdat Ocon een meerjarig contract heeft getekend, zou waarschijnlijk dus Ricciardo moeten wijken.

Abiteboul vervolgt: "Het is een trend die je bij meerdere teams ziet. Ook wij zijn geïnteresseerd in de jonge coureurs in onze opleiding. We hopen en verwachten om in 2021 mogelijk één rijder uit de academie te hebben. Het is een verschuiving van de dynamiek om ook echt jonge coureurs van onze opleiding welkom te heten."

Renault keek voorheen voor de bezetting van de twee Formule 1-stoeltjes vooral buiten de deur. Dat had alles te maken met de ontwikkeling van het team zelf: "Dit is niet iets wat we twee jaar geleden hadden kunnen doen. Maar nu het team wat volwassener is kunnen we het wel overwegen. Het zou een goede test zijn om te zien of we dit kunnen controleren, omdat het een heel ander type management is. Het omgaan met iemand van 20, 22 jaar is iets anders dan het managen van iemand die in de dertig is."

Renault verloor onlangs Anthoine Hubert, één van de talenten in de opleiding. Verder hebben de Fransen nog Jack Aitken en Guanyu Zhou in de Formule 2.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen