Daniel Ricciardo na overwinning in Monaco: 'Eindelijk verlossing'

AP-1VSVDAZV11W11_news

Daniel Ricciardo heeft dan eindelijk zijn lang gedroomde overwinning in Monacao te pakken. De Australische Red Bull-coureur startte vanmiddag vanaf pole position en stond zijn eerste plaats ondanks motorproblemen een een aandringende Sebastian Vettel niet meer af.

Ricciardo parkeerde zijn RB14 na afloop van de race voor het podium en bleef enige momenten met gesloten ogen achter het stuur zitten. Ongetwijfeld gingen de gedachten terug naar 2016. Ook toen lag Ricciardo in winnende positie, maar verloor hij de race door een mislukte pitstop. "Deze overwinning heeft er twee jaar over gedaan om mijn kant op te komen, het voelt nu eindelijk als een verlossing", aldus een overduidelijk opgeluchte Ricciardo tijdens het interview na de race met David Coulthard. Ondanks een superieure auto kwam de zege niet uit de lucht vallen: "We hadden problemen. Nog voordat we halverwege waren voelde ik de power wegvallen en dacht ik dat de race over was. We hebben de auto thuisgebracht met slechts zes versnellingen."

Ricciardo betrad vervolgens het podium om een van zijn befaamde shoeys te doen. De nummers twee en drie van de race, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton sloegen over, maar het technische brein van Red Bull Racing, Adrian Newey, nam wel een teug uit het raceschoentje van Ricciardo en gaat voortaan door het leven als Adrien Shoey:

adrian-700x467
(c) Formula 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden