AP-1JCDNSX192111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Daniel Ricciardo is met gemengde gevoelens vertrokken bij Red Bull Racing. De Australiër verraste afgelopen zomer de complete paddock door zijn vertrek aan te kondigen en aan het einde van het seizoen naar Renault te verhuizen.

Jules Bianchi

Samen met Max Verstappen blikt Ricciardo in een speciale aflevering van Red Bull’s 'On The Sofa' terug op vijf seizoenen bij het team uit Milton Keynes. In die vijf jaar won hij zeven Grands Prix won en haalde hij 29 keer het podium. Vooral zijn derde plaats in Hongarije 2015 koestert hij: "Er gebeurde veel in 2015, op persoonlijk vlak. De dood van Jules Bianchi [op 17 juli 2015, negen dagen voor de GP van Hongarije, red] greep me meer dan ik ooit had durven denken en daarnaast had ik nog dingen in mijn privéleven die me vormden tot wie ik nu ben. De eerste race was Boedapest en dat was mijn eerste podium dat jaar, een dubbel podium voor het team. Het was een emotioneel weekend."

Motorhome aan diggelen

Ook dit jaar kende Ricciardo mindere periodes, maar dan vooral op het circuit. In de tweede helft van het seizoen viel de Australiër vier keer uit en wist hij geen enkel podium meer te pakken. Dit leidde tot grote frustraties en behoorlijk wat schade aan zijn motorhome, zegt Ricciardo: "Het begon allemaal in Melbourne, eigenlijk al voor het begin van het seizoen. Ik kreeg in de vrije training een straf omdat ik te hard reed onder de rode vlag en dat leidde er toe dat ik met mijn elleboog de kamerdeur kapotmaakte. Een week later finishte mijn race in Bahrein na één ronde...dus daar schopte ik met mijn knie door de deur. En er was die vuist door de muur in Austin, dat was het ergste. Austin, ik heb geen idee waarom, dat was een dieptepunt."

Slaapgebrek

Ricciardo kan niet precies aangeven waar het mis ging: "Ik kan niet echt een race aanwijzen en zeggen 'die race ging slecht omdat ik te veel aan mijn hoofd had.' Het vreet aan je en wanneer dat gebeurt slaap je soms zes uur in plaats van acht uur. Dat telt op en dat heeft mogelijk weer effect op je reflexen. Ik wil dat niet als excuus aandragen, maar het heeft zeker effect gehad."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen