Daniel Ricciardo: "Teleurgesteld, maar dit is racen"

2021SaoPauloGrandPrixSaturdayGP2119_163919_09I6061

Daniel Ricciardo was één van de twee uitvallers van de Grand Prix van Brazilië. Helaas moest de McLaren-coureur in de 51ste ronde naar binnen komen met een probleem met zijn Mercedes-krachtbron. Hoewel hij teleurgesteld is met de uitslag blijft de goedlachse Australiër positief. 

"Het is een teleurstellend resultaat, maar dat is de racerij", liet Ricciardo na zijn uitvalbeurt tegenover Ziggo Sport weten. "Ik ben in ieder geval blij dat de race een stuk beter ging dan mijn sprintkwalificatie." De McLaren-coureur startte de race vanaf de elfde plaats en vocht zichzelf naar de zevende positie. Daar kwam hij even vast te zitten achter Pierre Gasly. Als hij niet was uitgevallen denkt Ricciardo dat hij de Fransman in had kunnen halen tijdens de race.

Daniel Ricciardo / McLaren / Brazilië / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Gevecht met Ferrari

In de eerste bocht na de start kreeg teamgenoot Lando Norris een lekke band, waardoor het voor het grootste gedeelte van de race op Ricciardo aankwam wat betreft het scoren van punten voor het team uit Woking. Het was een belangrijke race voor McLaren aangezien het hevig in strijd is met Ferrari om de derde plaats in het constructeurskampioenschap. "We wisten dat de Ferrari's twee keer moesten stoppen, dus zaten wij te kijken naar een één-stop-strategie om ze het leven een beetje zuur te maken", vertelde Ricciardo.

Uiteindelijk viel de Australiër uit en pakte Norris maar één puntje, terwijl Ferrari met beide auto's in de punten vielen. Daarmee loopt het Italiaanse team uit op McLaren in het constructeurskampioenschap. Ricciardo geeft de hoop echter niet op en blijft positief. Hij is blij met de verbeteringen die het team heeft doorgevoerd na de sprintkwalificatie. Tot aan de ronde waarin hij vermogen verloor ging alles goed volgens hem. "Deze dingen gebeuren en ik denk dat we het optimale eruit hebben gehaald in de ronden die we wel hebben gereden", aldus Ricciardo.

Lees ook: Hamilton bij stewards geroepen na vroegtijdig losmaken stoelriem

Lees ook: Hamilton wint GP van Brazilië na knappe inhaalrace

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Tijdens race proberen goed te maken”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen