Daniel Ricciardo teleurgesteld na P13 GP Stiermarken

2021StyrianGrandPrixSundayGP2108_124400_J6I1766

"Ik kijk ernaar uit om de paddock te verlaten," zegt een teleurgestelde Daniel Ricciardo tegen Ziggo Sport. Ricciardo had al een slechte kwalificatie achter de rug en moest de Grand Prix van Stiermarken van plaats dertien starten. De Australiër verwachtte een goede race te hebben, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een dertiende plek. 

"Het leek een mooie dag te worden, maar dat eindigde best snel." Na de start klom de McLaren-coureur vijf plekken omhoog en leek het even goed te gaan. Helaas verloor hij vermogen in de auto en zakte hij weer terug naar zijn startpositie. "Het team kon het probleem oplossen, maar tegen die tijd had ik alles al verloren."

Daniel Ricciardo / McLaren / Stiermarken / Oostenrijk / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Volgens Ricciardo kon het verlies in vermogen te maken hebben met meerdere dingen, zoals de motortemperatuur, maar hij geeft toe dat hij het niet zeker weet. Na het terugzakken naar de dertiende plek werd het moeilijk om de coureurs voor hem in te halen. Hij blikt lichtelijk hoopvol vooruit op de volgende race. "Volgende week kan niet erger worden dan dit, dus hopelijk is het dan beter. We gaan er gewoon voor zorgen dat we dit resultaat goed gaan maken."

Lees ook: Lando Norris: “Rijden in niemandsland was beetje saai”

Lees ook: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen