Daniel Ricciardo: "Typische Bakoe-race"

2021AzerbaijanGrandPrixSaturdayGP2106_100517_1ST3382

Daniel Ricciardo startte de Grand Prix van Azerbeidzjan van buiten de top-10 maar werd uiteindelijk negende in een chaotische race. De McLaren-coureur noemde het na de race dan ook een 'typische Bakoe-race' en hij geeft aan uit te kijken naar de komende triple-header.

"Het was typisch Bakoe", begon Ricciardo tegenover Ziggo Sport. "Staande starts, rollende start, crashes. Ik hoorde net pas dat Hamilton er bij de herstart af ging, dat wist ik niet eens. En dat Carlos Sainz er bij de start van de race af was gegaan, er gebeuren allemaal dingen die je niet mee krijgt."

Daniel Ricciardo / McLaren / Bakoe / Azerbeidzjan / 2021
Foto: Pirelli (Zak Mauger / LAT Images)

"Het is een onstuimig circuit, maar voor het racen is het leuk. Ik had zelf natuurlijk graag wat meer punten gescoord. Maar we hebben de finish gehaald. We hadden goede momenten, maar ook wat moeilijke momenten. Ik kijk uit naar de volgende triple-header. Drie op een rij, liet Ricciardo weten."

Op de vraag of de Australiër blij is naar een normaal circuit te gaan na twee races op een stratencircuit laat hij weten dat hij altijd wel van stratencircuits gehouden heeft, maar dat het tijd is voor de gebruikelijke circuits. "Dus op naar de triple-header", sloot de McLaren-coureur af.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Azerbeidzjan, de race

Lees ook: Pérez wint bizarre Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Vettel blij met de snelheid van Aston Martin in Bakoe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden