Daniel Ricciardo: "Verstappen nu veel volwassener"

SI202109110512_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is in de jaren dat hij actief is in de Formule 1 een stuk volwassener geworden, maar heeft hij zijn agressievere manier van aanpak tijdens races met concurrenten niet veranderd. Dit concludeert voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo.

Max Verstappen is momenteel nog de leider in het kampioenschap met nog twee races te gaan en een voorsprong van acht punten op titelrivaal Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo, de voormalig teamgenoot van de Nederlander bij Red Bull tussen 2016 en 2018, ziet zeker een groei bij Verstappen. "Ik weet niet of ik, als voormalig teamgenoot, meer kennis heb dan ieder ander die van buitenaf kijkt. Teamgenoot of niet: we kennen Max, het kaliber van zijn rijstijl, hoe hij racet", zo zegt de Australiër.

Daniel Ricciardo / McLaren / Max Verstappen / Red Bull Racing / Zandvoort / Nederland / Fans / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Agressie gepolijst

"Hij kwam binnen met een agressieve benadering, maar hij is zeker volwassener geworden naarmate de tijd verstreek. Hij vindt zichzelf minder terug in incidenten of ongelukken zoals voor mijn gevoel in zijn eerste jaar in de F1 het geval was. Hij heeft die agressie zeker gepolijst, maar het is er zeker nog. Ik denk niet dat er met de jaren veel veranderd is. Zoals ik al zei: hij is volwassener geworden sinds zijn eerste jaar, maar zijn aanpak is niet veranderd. Dat is op een bepaalde manier wat ik altijd gerespecteerd heb. Je weet dat je stevige duels hebt met Max.”

Lees ook: Olav Mol: “Nieuws van NENT verbaast mij ook”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Abiteboul zet eindelijk tatoeage na verloren weddenschap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen