Daniel Ricciardo verwacht geen 'shoeys' in 2019

AP-1WWJ4BU3D2511_news

Daniel Ricciardo verraste deze zomer vriend en vijand met zijn overstap naar Renault. De Australiër leek op weg naar contractverlenging bij Red Bull, maar besloot toch naar het Franse team te verkassen.

Critici vragen zich hardop af of Ricciardo puur en alleen op sportieve gronden vertrekt of dat er financiële redenen aan ten grondslag liggen. De Honey Badger zelf denkt dat hij er volgend jaar sportief in ieder geval niet op vooruit gaat. Tegen Sky F1 onthult de stalgenoot van Max Verstappen 'dat hij pas in 2020 met Renault een 'shoey op het podium hoopt te kunnen doen. "Realistisch gezien denk ik het zeker nog 12 maanden duurt om podiumkandidaat te worden. Ik wil een podium volgend seizoen niet helemaal uitsluiten, maar ik denk dat dat alleen zou kunnen door externe factoren zoals zo’n gekke race in Bakoe in 2016."

Ondanks deze voorzichtige inschatting is de overstap naar Renault geen stap terug, aldus Ricciardo. "Op dit moment zijn er buiten Ferrari en Mercedes geen teams die in de komende 12 maanden mee kunnen strijden om de titel. Of ik nou bij Red Bull [met nieuwe motorpartner Honda] was gebleven of nu naar Renault vertrek, 2019 wordt een jaar van opbouw. We gaan dus ons best doen, maar de echte aanval komt pas in 2020."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen