Daniel Ricciardo: "Werd uit mijn comfortzone gedwongen"

2021BritishGrandPrixSaturdayGP2110_145033_2ST8516

Op zaterdag liet Ricciardo weten te hopen de snelheid van de sprintkwalificatie mee te kunnen nemen naar de race en dat leek gelukt. De Australiër finishte de race op zondag als vijfde. Zijn beste resultaat van zijn eerste seizoen bij McLaren. Na de race liet hij weten dat hij door het gevecht met Carlos Sainz uit zijn comfortzone werd gedwongen.

In het vierkantje bij Jack Plooij wilde Ricciardo allereerst weten hoe het met zijn oud-teamgenootje Max Verstappen was. "Ik wou graag weten of er nieuws over Max is", liet hij Plooij weten, waarop de Ziggo Sport-pitreporter uitlegde dat Verstappen voor checks naar het ziekenhuis was gegaan, maar dat hij in orde was. Duidelijk geschrokken van het horen over de impact van 51G ging het interview verder. "Dat was een heftige impact in de snelste bocht van het circuit. Goed om te weten dat het goed gaat."

Eerste top vijf voor McLaren

Over zijn race op het circuit van Silverstone was de McLaren-coureur tevreden. "Ik denk dat het een goed resultaat is. Mijn eerste top vijf dit jaar. Daar ben ik trots op, maar ergens is get ook een beetje triest dat ik tien races nodig had om een top vijf-resultaat te behalen."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)


De eerste stint viel tegen voor Ricciardo, hij gaf aan dat hij daarin de snelheid niet kon vinden. "Ik zag Lando (Norris red.) en Valtteri (Bottas red.) bij me vandaan rijden en Carlos (Sainz red.) kon de druk op mij zetten." Toen hij zijn pitstop had gemaakt en naar de harde band was gewisseld duurde het even om op die band op stoom te komen. "Maar toen ze eenmaal op temperatuur waren heb ik de rest van de race vooral verdedigd tegen Carlos."

Daniel Ricciardo / Lando Norris / McLaren / Silverstone / Groot Brittannië / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Op de limiet

Door de druk achter zich van Sainz werd de Australiër gedwongen om de hele race op de limiet te rijden. "Ik denk dat, doordat ik gedwongen werd, ik een beetje uit mijn comfortzone moest rijden deze race. Daardoor begon ik de auto meer te voelen en kon ik daar zelfvertrouwen uithalen," vervolgde Ricciardo. Het was volgens de man uit Perth goed die druk te voelen om Sainz achter zich te houden. "Ik ben blij met het resultaat en de punten, maar we moeten ons huiswerk blijven doen en meer snelheid vinden", sloot de goedlachse coureur af.

Lees ook: Olav Mol: “FIA moet finishpenalty invoeren”

Lees ook: Lando Norris: “Goed weekend, maar kan beter”

Lees ook: Horner: “Wanhopige actie van zevenvoudig wereldkampioen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen