Daniel Ricciardo wijt slechte seizoensstart aan vermoeidheid

Daniel-Ricciardo

Daniel Ricciardo had afgelopen weekend in Melbourne nou niet de meest ideale seizoensopening. De Australische Renault-coureur reed nog geen honderd meter na de start van de Grand Prix zijn voorvleugel aan gruzelementen. Die werd nog vervangen, maar zijn team besloot Ricciardo in de 28ste ronde alsnog naar binnen te halen en zo zijn motor te sparen.

Ricciardo heeft een opmerkelijke verklaring voor zijn desastreus verlopen raceweekend. Volgens de 'Honey Badger' begon hij zondag uitgeput aan de race door een veel te druk pr-schema: "Ik ben leeg", aldus Ricciardo tegen Autosport: "Ik probeer het deze week iedereen naar de zin te maken, en let te weinig op mezelf. Dat moet volgend jaar veranderen."

Overigens kreeg de voormalig teamgenoot van Max Verstappen ook een flinke uitbrander van zijn nieuwe teambaas Cyril Abiteboul. Die liet aan Motorsport weten teleurgesteld te zijn in Ricciardo: "Eerlijk gezegd kan ik nou niet zeggen dat Daniel ons heeft gegeven wat we van hem verwachtten. Het was een weekend dat vooral uit dieptepunten bestond, met af en toe een uitschieter in de vrije trainingen. Maar in de vrije trainingen staat er niets op het spel. Laten we het maar houden op een leerproces. Wanneer je rijders wisselt dan moet je nu eenmaal een paar stappen terug doen voor je voor uit gaat."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden