AP-1VC8KHTB52111_news

Daniel Ricciardo heeft de Grand Prix van China gewonnen. De Australiër reed een geweldige inhaalrace vanaf een zesde startplaats. Max Verstappen kende weer een race vol met incidenten en eindigde door een tijdstraf van tien seconden als vijfde. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen eindigden als tweede en derde.

Red Bull Racing liet in China zien dat het in de race heel goed mee kan met Mercedes en Ferrari. Het Oostenrijkse team was in de race op snelheid gelijkwaardig aan Ferrari en Mercedes. Het team reageerde daarnaast heel scherp op de safetycar die halverwege de race werd veroorzaakt door de Toro Rosso-coureurs. Pierre Gasly reed tegen teamgenoot Brendon Hartley aan.

Verstappen en Ricciardo doken bij de safetycar als enige van de topteams naar binnen om nieuwe banden te halen. Dit bleek voor Red Bull de beslissende actie om de overwinning binnen te halen. Vlak na de safetycar leek Verstappen de beste papieren te hebben om de overwinning te pakken. Hij reed namelijk op nieuwe softs op de vierde plaats en de coureurs voor hem stonden op de hardere medium.

Ongeduldig

De Nederlander was alleen te ongeduldig bij het inhalen. Hij verloor eerst zijn positie aan Ricciardo doordat hij bij een inhaalpoging bij Hamilton buiten de baan kwam. Enkele ronden later ging het ook mis bij het passeren van Sebastian Vettel voor de derde plaats. De Red Bull-coureur raakte de Duitser en viel terug naar de vijfde plaats en kreeg een tijdstraf van tien seconden. Verstappen kon in de slotfase nog wel opklimmen naar P4, maar viel door de tijdstraf terug naar P5 achter wereldkampioen Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel eindigde de race als achtste. Na het contact met Verstappen had de Ferrari-coureur niet de snelheid om weer naar voren te rijden. In de slotfase werd hij zelfs nog ingehaald door Fernando Alonso.

Rustig

De race in China ging zonder incidenten van start. Verstappen had een goede start. In de eerste ronde haalde de Nederlander Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen pakte zo de derde plaats achter Vettel en Bottas. Raikkonen had de slechtste start van de kop en de Fin verloor twee plaatsen.

Na de openingsronden was het voor de topteams wachten op de pitstops. De verschillen in de top zes werden steeds iets groter. Red Bull en Mercedes haalden hun coureurs als eerste naar binnen en dat bleek een goede actie. Ferrari bleef langer buiten waardoor Vettel de leiding aan Valtteri Bottas moest laten. Kimi Raikkonen verspeelde de kans op een overwinning door heel lang door te rijden op de softs.

Uitslag Grand Prix van China:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen