AP-1XAVNXZ9N1W11_news

Gebrek aan motivatie en de drang naar verandering vormden de drijfveren voor Daniel Ricciardo om aan het einde van afgelopen seizoen Red Bull te verlaten en een contract te tekenen bij Renault.

In een interview met website Racer legt de Australiër uit waarom hij er afgelopen zomer voor koos om zijn aflopende contract bij Red Bull niet te verlengen en te kiezen voor de Franse stal, een stap die velen verbaasde: "Op een gegeven moment wist ik dat Mercedes en Ferrari niet doorgingen. Dus, het kwam neer op een keuze tussen Red Bull, McLaren en Renault."

Eén of twee jaar Red Bull?

De oud-teamgenoot van Max Verstappen onderhandelde eerst met Red Bull, maar dat voelde niet goed: "Ik weet het niet. Het kwam in de buurt van wat ik wilde, maar er waren wat kleine dingen. Ik werd heen en weer geslingerd door hun aanbod: zij wilden een tweejarig contract, terwijl ik al twijfelde over een verlenging van één jaar. Om dan twee jaar te doen…ik was er niet gerust op of ik die motivatie nog kon opbrengen. Ik dacht: wat nu als Honda niet werkt, dan krijg ik een jaar vol frustratie. Wil ik daar bovenop dan nog wel een jaar blijven?"

Ricciardo overwoog daarop voor te stellen om zijn contract met een één jaar te verlengen, maar ook dat voelde niet goed: "Je hebt niet het gevoel dat je iets kunt neerzetten in een jaar. Bovendien had ik dan over een jaar in dezelfde positie gezeten en eerlijk gezegd had ik daar geen zin meer in. Dus uiteindelijk viel er helemaal niets voor me te halen."

McLaren geen optie

De zevenvoudig Grand Prix-winnaar richtte zijn blik vervolgens op McLaren, maar al snel bleek dat het niet de goede match was: "Op het persoonlijke vlak klikte het prima. Maar - en ze zullen dat toegeven - ze zijn er gewoon nog niet. Het leek me iets te optimistisch om op dit moment daar in te stappen."

Goed gevoel bij Renault

En dus koos Ricciardo voor Renault: "We zaten wat te praten en uiteindelijk was er een klik en ik dacht 'okay, het is een fabrieksteam, ze maken stappen, het is een deal voor twee jaar.' Het helpt dat Nico [Hülkenberg] mijn teamgenoot wordt. Ik race al sinds onze jeugd tegen hem en hij won altijd. Hij is supergemotiveerd en mijn komst doet daar nog een schepje bovenop. Het voelde gewoon als de goede stap en ik dacht 'weet je, dit is het.' We weten allemaal dat er nog veel werk te doen is met het chassis en de motor, maar van wat ik heb gezien zou het wel eens kunnen werken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen