310a-d67a-4269-4cefae4bfcb0_bef78270e3081aa65de55f84d9e0a7d175b78f30

Daniel Ricciardo hoopt dat de Australian Open een succesvol evenement wordt met een goed einde, want dat zal de kans dat de Australische Grand Prix in november daadwerkelijk plaatsvindt vergroten.

Ondanks dat de traditionele seizoen opener van de Formule 1, de Grand Prix van Australië, van 21 maart is uitgesteld gaat het tennistoernooi de ‘Australian Open’ in februari wel door. De Grand Prix op het Albert Park Circuit in Melbourne is vanwege COVID-19 verschoven naar 21 november. “Het succes van het tennistoernooi kan de mogelijkheid om dit seizoen in eigen land te racen alleen maar vergroten”, meldt Ricciardo aan het Australische The Age.

“Ik ben een enorme tennisfan en ik ga zeker kijken. Ik hoop dat ze het voor elkaar gaan krijgen, want het is in sommige opzichten een voorbeeld voor hoe we de race in november kunnen laten plaatsvinden. Als het soepel verloopt is dat geweldig voor ons.”

De spelers van de Australian Open moeten verplicht 14 dagen in quarantaine om te kunnen strijden in Melbourne Park. Volgens Ricciardo is het niet realistisch om de coureurs voor de race 14 dagen in quarantaine te laten gaan voor een evenement dat vier dagen duurt. “Bij tennis ben je er mogelijk twee weken, dus in dat opzicht is het logischer”, aldus Ricciardo.

Vorig jaar werd de race in Melbourne op het laatste moment afgelast nadat verschillende McLaren-teamleden positief werden getest op Corona. Ricciardo vindt het belangrijk dat de race doorgaat en staat ervoor open om de Grand Prix van Australië permanent tegen het einde van het seizoen te houden. Volgens hem zou dat heel positief kunnen zijn. “Ik zou het vreselijk vinden als we in maart, net als vorig jaar, allemaal naar Melbourne komen en dat het weer wordt afgeblazen. De verschuiving naar november geeft ons de kans om alles gewoon door te laten gaan. Er is iets cools aan dat de eerste race van het seizoen mijn thuisrace is, maar later in het jaar heeft ook zijn voordelen. Het wordt dan zomer in Australië en dat is helemaal geen slechte tijd van het jaar. Daarnaast zitten we dan al verder in het seizoen, dus we weten hoe competitief we zijn terwijl je in het begin van het seizoen alleen nog maar kunt speculeren over hoe het zal gaan.”

McLaren, waarbij Ricciardo op 28 maart in Bahrein zijn debuut zal maken, heeft dit jaar de Mercedes-motor om aan te wennen. “Ik moet wennen aan een nieuw team waar we nauwelijks hebben kunnen testen. We zouden in Melbourne in maart nog niet op ons best zijn, dus persoonlijk heb ik er vertrouwen in dat we in november sterker zullen zijn”, aldus Ricciardo.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden