Daniil Kvyat viert dubbel feest na podium Hockenheim

AP-213ADYBED2111_news

Minstens zo knap als de prestatie van Max Verstappen was het optreden tijdens de Grand Prix van Duitsland van Daniil Kvyat. De Rus werd in de Toro Rosso derde en bezorgde zijn team daarmee pas het tweede podium in het 14-jarige bestaan. Dat eerste podium dateerde alweer van 2008, toen Sebastian Vettel op Monza won.

Kvyat was op Hockenheim als veertiende vertrokken, maar wist door uit te problemen te blijven en het hoofd koel te houden voor de derde keer in zijn carrière op het podium te finishen. Eerder deed hij dat bij Red Bull Racing (P2 Hongarije 2015 en P3 China 2016) te komen.

Na afloop was de 25-jarige Rus bijna sprakeloos: "Het is geweldig om weer terug te zijn op het podium. Ongelooflijk ook voor Toro Rosso na zoveel jaar weer een podium te pakken. De race was gekkenhuis, maar uiteindelijk wist ik de puzzel te leggen om deze podiumplaats te pakken. Ik ben erg blij." Dat Kvyat niet alleen blij was met de race-uitslag bleek niet veel later toen de Russische coureur onthulde gisteravond vader te zijn geworden van een dochter.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden