Daruvala wint tweede F2-sprintrace, Viscaal knap tweede

01-Jehan-Daruvala-Carlin-C-Formula-Motorsport-Limited

Jehan Daruvala heeft de tweede Formule 2-sprintrace in Monza op zijn naam geschreven. De Indiër wist op dominante wijze vrijwel de hele race te managen en reedt naar de overwinning. Nederlander Bent Viscaal werd knap tweede, Robert Shwartzman completeerde het podium. 

De start verliep voor David Beckmann niet goed. De polesitter was minder goed weg dan Daruvala, die als tweede startte, en verloor direct de leiding aan de Indiër. Viscaal was op zijn beurt ook goed weg. De 22-jarige Nederlander pakte meteen bij de start de derde plek. Christian Lundgaard spinde bij de tweede chicane. Voor hem was het vanaf dat moment een bijna onmogelijke zaak.

Jehan Daruvala / Carlin / Formule 2 / Monza / Italië / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Clive Mason - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Titelkandidaten Piastri en Zhou

Oscar Piastri en Guanyu Zhou zijn de twee echte kanshebbers voor het kampioenschap. Beide mannen moesten door de respectievelijke vierde en tweede plaatsen bij de eerste sprintrace verder achteraan starten. Bij de tweede sprintrace wordt de top-10 van de eerste sprintrace namelijk omgedraaid. Vooral Oscar Piastri zal blij zijn met de uitslag van de race. De Australiër wist namelijk zijn zevende plaats te behouden en zette ook nog de snelste raceronde neer. Zhou werd achtste en pakte slechts één punt.

Jehan Daruvala / Bent Viscaal / Robert Shwartzman / Formule 2 / Monza / Italië / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Op dit moment staat Piastri met 124 punten eerste in het kampioenschap. Zhou volgt met 116 punten en Shwartzman weet wat terrein te winnen en staat nu op 105 punten. Op zondag wordt de feature race verreden. Wil je niks missen volg dan de kanalen van Grand Prix Radio.

Lees ook: Théo Pourchaire wint eerste Formule 2-sprintrace Monza 

Lees ook: F2: Robert Shwartzman wint sprintrace op Silverstone 

Lees ook: Nieuw motorreglement komt in 2026, MGU-H verdwijnt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden