Datum protest AM tegen diskwalificatie Vettel bekend

GP2111_142949_J5A5329_2

De FIA heeft de datum bekend gemaakt voor de bijeenkomst van de stewards met vertegenwoordigers van Aston Martin over de diskwalificatie van Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Hongarije. Aston Martin had de straf aangevochten wat tot een formeel protest leidde. 

De FIA moet na elke race een monster van één liter uit iedere auto kunnen nemen. Bij Vettel zat er nog maar 0,3 liter in. Daardoor verloor de Duitser zijn tweede plaats. Na de race liet het team al weten de beslissing aan te vechten. Dat is uiteindelijk omgezet in een formeel protest. Aston Martin en de stewards gaan maandag 9 augustus om 15.00 uur met elkaar in gesprek.

Nieuw bewijs

Aston Martin gaat de beslissing op twee manieren aanvechten. Eerst door het formele protest, maar ook door een herziening van de straf. Dit is ook bij het proces van Red Bull over de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton gebeurd. Het team zegt bewijsmateriaal te hebben dat op de zondag van de race nog niet beschikbaar was toen de straf werd uitgesproken. Dat bewijsmateriaal zou data van Aston Martin zijn die laat zien dat er nog genoeg benzine in Vettel's auto zat. "Er was en is geen suggestie dat de auto van Vettel profiteerde van een prestatievoordeel van de vermeende overtreding van de regelgeving, of dat het opzettelijk was," aldus Aston Martin.

Lees ook: Sebastian Vettel: “Goed resultaat voor ons”

Lees ook: Gridstraf dreigt voor Leclerc vanwege kapotte motor

Lees ook: F1 aan Tafel: “FIA moet harder bestraffen in actie Bottas en Stroll”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden