saturdayitaly19-344070

Het was een schouwspel dat we waarschijnlijk niet gauw herhaald zullen zien worden: negen Formule 1-coureurs die hun stinkende best doen om in een kwalificatie eens een keer niet de snelste, maar de langzaamste te zijn.

Niemand wilde gisteren aan het einde van het derde deel van de kwalificatie de schlemiel zijn die de concurrentie de beslissende slipstream zou geven en dus werd er op Monza een opmerkelijk kat-en-muisspelletje gespeeld. Een sur place waarvan baanwielrenners zouden watertanden.

Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Alex Albon waren duidelijk meer op elkaar aan het letten dan op de tijd. De situatie leidde tot buitengewoon interessante conversaties over de boordradio:

Wat ons betreft hadden alle negen coureurs teruggezet mogen worden en had Kimi Raikkonen pole position mogen pakken. Hij had als enige coureur in de top tien geen aandeel in de farce, maar dat kwam omdat hij even daarvoor zijn Alfa Romeo had platgereden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden