De eb NK Ofroad Series: Dakar in de polder

03 apr 2015
images_eb-NK-Offroad-Series_EB-Rallyteam

De wedstrijden met Dakar-auto's in Nederland zijn een groeiende competitie. Voor rijders is het een kans om hun materiaal te testen voor de grote buitenlandse wedstrijden. Voor het publiek is het unieke gelegenheid om de bijzondere rally-auto's in eigen land in actie te zien. Morgen en overmorgen is tweede wedstrijd van 2015: de VHC Havelte 500.

De competitie ging jarenlang door het leven als het Nederlands Kampioenschap Offroad Racing. Met de komst van hoofdsponsor eb Personeelsdiensten heet het nu de eb NK Offroad Series, dat wedstrijden kent in binnen- en buitenland. De auto's waarmee gereden wordt voldoen aan het FIA-reglement, dat ook bij de Dakar Rally en de World Cup for Cross Country Rallies geldt, zoals bijvoorbeeld de Abu Dhabi Desert Challenge van afgelopen week. 

Er staan ook regelmatig Dakarrijders aan de start, zoals vorig jaar bijvoorbeeld Gerard de Rooy, die toen in een Polaris startte. Voor anderen zijn de eb NK Ofroad Series belangrijk om de nodige ervaring en licentiepunten te verzamelen voor hun grote droom: het debuut in de Dakar Rally zelf.

Morgen en overmorgen is de VHC Havelte 500, waar maar liefst 50 auto's zullen starten. Kijk voor de exacte locatie en de startlijsten op de site van de eb NK Offroad Series.

03 apr 2015

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen