De hoogtepunten uit de loopbaan van Verstappen: Toro Rosso

door Gijs Leuvenink
Premium update
images_Formule1_2015_coureurs_Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_Faenza_2015
Premium update

Hoe afgelopen weekend Max Verstappen de tweede wereldtitel behaalde, is magistraal. Het is niet het eerste moment waar we de Nederlander op een dominante, briljante manier hebben zien racen. Grand Prix Radio zet de hoogtepunten uit zijn Formule 1-loopbaan tot nu toe op een rij. Vandaag deel 1: de Toro Rosso successen.

Het gonste voor 12 en 13 augustus 2014 al met geruchten dat Max Verstappen zijn loopbaan een raketstart zou krijgen. De Nederlander werd op 12 augustus bevestigd als onderdeel van het opleidingstraject van Red Bull. Een dag later werd zelfs bekend dat Verstappen vanuit de Europese Formule 3 de stap naar de Formule 1 ging zetten en in de Toro Rosso zou gaan stappen. Niet eens met een titel in de formule-wagens op zak, want de Europese F3 ging naar Esteban Ocon dat jaar, werd Verstappen de jongste Formule 1-coureur allertijden. Nederland kreeg zodoende een Formule 1-coureur bij een team waar echt punten gehaald kon worden, realitisch gezien voor het eerst sinds Verstappen sr.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden