De meest dominante Formule 1-auto's van de 21e eeuw

Sergio Perez finishline Bahrein 2023
Premium update

De Formule 1 is een klasse waar eigenlijk altijd wel één auto boven de rest uit stijgt. Dit jaar lijkt het erop dat de Red Bull niet te verslaan is en Lewis Hamilton roept al dat het de meest dominante is die hij ooit gezien heeft. Grand Prix Radio zet de meest dominante van deze eeuw op een rij.

Als we een terugblik doen zien we dat Ferrari in het begin van deze eeuw de dominante factor is geweest. Tussen 2000 en 2004 gingen alle constructeurs- en coureurstitels naar de rode brigade. Een reeks wat toen van een recordlengte was. Met name de bolide van 2002 bleek onverslaanbaar. Aan de hand van Michael Schumacher, de zevenvoudig wereldkampioen, stond de Ferrari elke race op het podium. Lees dat nog eens, elke race. In een seizoen met zeventien grands prix won slecht twee keer een niet-Ferrari. Een winstpercentage van meer dan 88% dus. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen