De motorsport historie van Saoedi-Arabië

Grand Prix van Saoedie-Arabië / 2021
Premium update

In het weekend van 17 tot 19 maart wordt de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het Jeddah Cornische Circuit verreden. Dit is het derde jaar dat de grand prix wordt gereden, wat relatief kort is voor dit evenement. Maar waarom racet de koningsklasse in Saoedi-Arabië en wat is de motorsport historie van deze oliestaat? Grand Prix Radio zoekt het voor je uit. 

Sinds 2021 wordt er op het snelle stratencircuit in Jeddah, Saoedi-Arabië geracet. Ook dit jaar staat de race weer op de kalender, voor het derde jaar op rij. De grand prix kreeg in zijn korte bestaan al veel kritiek te verduren. Zo was er veel onrust in 2022 toen er in de buurt van het circuit bommen afgingen. De Formule 1 besloot toen om de grand prix niet af te lasten en dat besluit kon rekenen op veel commentaar vanuit de hele Formule 1-wereld. Waarom werd de beslissing genomen om een grand prix in Saoedi-Arabië te organiseren en wat voor motorsport historie kent deze oliestaat?

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden