De recordboeken: aantal kilometers geracet

Jenson-Button

De Formule 1 is niet alleen een sport van snelheid en actie, maar ook van cijfers. Er zijn tientallen lijstjes van verschillende records: jongste wereldkampioen, meeste overwinningen, snelste ronde op het circuit van Monza, meeste starts, meeste pole positions in een seizoen en ga zo maar een tijdje door. In deze rubriek laten we vele records de revue passeren. Deze week: aantal Grand Prix kilometers geracet.

Jenson Button keert tijdens de Grand Prix van Monaco eenmalig terug. De Brit vervangt Fernando Alonso die een uitstapje maakt in de Indy 500. Button komt door zijn terugkeer heel dicht bij een record dat in handen is van Michael Schumacher.

Als Button tijdens de Grand Prix van Monaco de finish haalt en in dezelfde ronde blijft als de winnaar, schrijft hij 260 kilometers bij aan zijn totaal van 80.673 kilometers die hij nu heeft geracet in de Formule 1. Schumacher staat op 81.208 kilometers.

Button kan dus op 80.932 kilometers komen. De Brit heeft dan waarschijnlijk nog een Grand Prix nodig om de eerste plaats te pakken. Blijft hij op dit aantal steken of gaat hij gedurende het seizoen Fernando Alonso nog een keer vervangen?

Foto: McLaren F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen