De recordboeken: de constructeurstitel

Ferrari-SF70H

De Formule 1 is niet alleen een sport van snelheid en actie, maar ook van cijfers. Er zijn tientallen lijstjes van verschillende records: jongste wereldkampioen, meeste overwinningen, snelste ronde op het circuit van Monza, meeste starts, meeste pole positions in een seizoen en ga zo maar een tijdje door. In deze rubriek laten we vele records de revue passeren. Deze week: welk team won de meeste titels bij de constructeurs? 

Het zal niemand verbazen dat dit Ferrari is. Met zestien wereldtitels bij de constructeurs zijn de Italianen verreweg het succesvolste team. Alleen moeten we wel helemaal terug naar 2008 voor de laatste titel. 

Na acht titels in tien jaar, de reeks begon in 1999, brak in 2009 een lange periode zonder succes aan. Eerst was het Brawn GP die zeer verrassend de titel pakte en daarna waren er de dominante jaren van Red Bull (2010, 2011, 2012 en 2013) en Mercedes (2014, 2015 en 2016). Het doel voor dit jaar is dus duidelijk: de wereldtitel. De Scuderia snakt naar nieuwe successen en de SF70H die het team afgelopen vrijdag presenteerde moet de titel weer naar Italië brengen.

Ferrari is niet het enige team dat al een tijdje wacht op een nieuwe wereldtitel. Williams is met negen titels bij de constructeurs tweede op de lijst en staat al sinds 1997 droog. Ook voor de nummer drie op de lijst is een kampioenschap iets uit een grijs verleden. McLaren vierde in 1998 zijn achtste en voorlopig laatste wereldtitel bij de constructeurs.

Foto: Scuderia Ferrari

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden