De recordboeken: de jongste racewinnaar

P-20160515-01054_HiRes-JPEG-24bit-RGB

De Formule 1 is niet alleen een sport van snelheid en actie, maar ook van cijfers. Er zijn tientallen lijstjes van verschillende records: jongste wereldkampioen, meeste overwinningen, snelste ronde op het circuit van Monza, meeste starts, meeste pole positions in een seizoen en ga zo maar een tijdje door. In deze rubriek laten we vele records de revue passeren. Met komend weekend de Grand Prix van Spanje op het programma kunnen we deze week niet anders dan ‘de jongste racewinnaar’ behandelen.

“Max, you are a race winner”, waren de woorden van Christian Horner nadat Max Verstappen geschiedenis schreef op het Spaanse circuit. De Nederlander brak tijdens de race veel records, waaronder die van de jongste racewinnaar. Met 18 jaar, 7 maanden en 15 dagen zette hij een ongelooflijk record in de boeken.

Het record was voor de Spaanse Grand Prix in handen van Sebastian Vettel. De Duitser reed tijdens de Grand Prix van Monza in 2008 ook een historische race. Hij behaalde niet alleen zijn eerste overwinning, maar ook die van Toro Rosso. En met 21 jaar, 2 maanden en 11 dagen mocht hij zich de jongste racewinnaar noemen.

Vettel brak het record van de huidige nummer drie op de lijst: Fernando Alonso. De Spanjaard won in 2003 de Grand Prix van Hongarije voor Renault. Hij was toen 22 jaar en 26 dagen oud.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen