Lewis-Hamilton

De Formule 1 is niet alleen een sport van snelheid en actie, maar ook van cijfers. Er zijn tientallen lijstjes van verschillende records: jongste wereldkampioen, meeste overwinningen, snelste ronde op het circuit van Monza, meeste starts, meeste pole positions in een seizoen en ga zo maar een tijdje door. In deze rubriek laten we vele records de revue passeren. Deze week: elk jaar een overwinning.

In de Formule 1 gaat het niet alleen om de coureur. De auto speelt een heel belangrijke rol. Je moet als coureur dus ook de gave hebben om op het juiste moment bij het juiste team te zitten. De rijder die dit op dit moment daar het beste in is, is Lewis Hamilton.

Hamilton is namelijk bezig aan een bijzondere reeks. De Brit wint nu al 10 jaar op rij minimaal een Grand Prix per jaar. Sterker nog, sinds zijn debuut in de Formule 1 heeft de Brit elk jaar nog een race gewonnen. Zijn eerste overwinningen waren voor McLaren en daarna volgden er nog velen bij Mercedes. Het moet heel gek lopen als hij dit jaar deze reeks niet voortzet.

Alleen Michael Schumacher heeft een nog langere reeks met overwinningen. De Duitser won met Benetton en Ferrari vijftien jaar op rij minimaal een Grand Prix. Schumacher begon zijn reeks in 1992 en in 2006 eindigde deze. De Duitser nam toen voor het eerst afscheid van de Formule 1. In die periode won hij alleen in zijn debuutjaar 1991 geen Grand Prix.

Hamilton moet de tweede plaats wel delen met Alain Prost. De Fransman won van 1981 tot en met 1990 elk jaar een Grand Prix. Dit deed hij met Renault, McLaren en Ferrari.

Foto: Mercedes F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen