De recordboeken: meeste punten zonder overwinning

Bottas

De Formule 1 is niet alleen een sport van snelheid en actie, maar ook van cijfers. Er zijn tientallen lijstjes van verschillende records: jongste wereldkampioen, meeste overwinningen, snelste ronde op het circuit van Monza, meeste starts, meeste pole positions in een seizoen en ga zo maar een tijdje door. In deze rubriek laten we vele records de revue passeren.

Het eerste record dat we behandelen is ‘de meeste punten zonder overwinning’. Deze is nu in handen van Valtteri Bottas met 411 punten. Als de Fin niet heel snel in 2017 een overwinning pakt zal hij dit record flink aanscherpen. Punten halen met een Mercedes moet komend seizoen een zekerheid zijn, maar of de snelle Fin ook teamgenoot Lewis Hamilton direct gaat verslaan is nog maar de vraag.

Bottas debuteerde in 2013 bij Williams en moest het eerste seizoen genoegen nemen met slechts vier punten. Daarna werd de oogst veel groter. Mede dankzij de Mercedes-krachtbron waar Williams vanaf 2014 de beschikking over kreeg, finishte Bottas regelmatig in de punten. Met name in 2014 kwam hij goed voor de dag. Bottas was zelfs twee keer dichtbij een overwinning. Zowel in de GP van Engeland als die van Duitsland eindigde hij als tweede. 

Mocht Bottas in Australië bij zijn debuut voor Mercedes gelijk zijn eerste overwinning pakken dan is de Fin dit jaar zijn record waarschijnlijk nog kwijt. Sergio Pérez (367 punten) en Nico Hülkenberg (362 punten) staan namelijk niet ver achter de Mercedes-coureur.

Foto: Mercedes AMG Petronas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen