De vijf: coolste liveries van 2017

images_DTM_1Sauber

Na een winterlang wachten, was het twee weken geleden eindelijk zover. De onthulling van de nieuwste wapens van de tien Formule 1-renstallen. Vroeger groots aangepakt met de Spice Girls of een show op het Rode Plein, maar tegenwoordig gewoon weer zoals het hoort:

een lullig sponsormuurtje, twee coureurs, een stoffen doek, et voila: een voiture! We hebben er vijf uitgepikt die ons konden bekoren: 

5. Sauber C36

De Zwitsers hebben ons blij verrast. Met het vertrek van Felipe Nasr en de kobalt-gele kleurschakering van Banco do Brasil (saai!) vreesden we even voor een terugkeer naar dat nietszeggende wit en grijs van weleer. Groot was dan ook verrassing bij het aanschouwen van de prachtige C36: metallic blauw met goud en wit. Als een nieuwe titelsponsor dat nou maar niet vernacheld.

4. Force India VJM10

De mooiste Force India was ongetwijfeld de VJM01, met de bordeaux-witte interim-livery, begin 2008. Daarna volgde goud-wit, oranje-groen-wit en de laatste jaren voerde zilver-zwart de boventoon. Gelukkig besloot BWT z'n geld in de Formule 1 te steken en de eis van een roze auto op tafel te leggen. Of ‘ie echt zo cool is zien we in Melbourne, maar voor nu: Wat een lef!

3. Red Bull RB13

Dezelfde mat-blauwe livery als vorig jaar. Die vonden we al een flinke stap vooruit ten opzichte van het blauw-paarsige Infiniti hoogglans. En hoewel de kleurstelling niet nieuw is, lijkt het er op dat deze nog beter tot zijn recht komt op de RB13. De lage, brede lijnen en de matte verf geven de auto een nog agressievere look: goed gelukt.

2. Mercedes W08

Al decennialang rijdt Das Haus met zilver gekleurde auto's, bijgenaamd Die Silberpfeile. Niets nieuws onder de zon dus dit jaar. De finesse zit ‘m in de subtiele combinatie met het zeeblauw van Petronas: de bijna fluorescerende striping geven de auto een geweldige futuristische look. En geen (nou ja, een kleine dan) haaienvin.

1. Toro Rosso STR12

Wauw! Toro Rosso reed jarenlang met een on-Italiaans saaie auto, donkerblauw met rode en beige(!) details. Gelukkig mocht de ontwerpafdeling dit jaar helemaal los, en hoe. De kleurstelling op de STR12 is by far de mooiste ooit op een Toro Rosso. Simpel en fris: blauw, rood en zilver in precies de goede verhoudingen.

Foto's: Sauber, Force India, Red Bull, Mercedes, Toro Rosso

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen