De Vries: 'Als ik Norris versla, zit ik volgend jaar in een McLaren'

Nyck-de-Vries-1

Nyck de Vries strijdt komend seizoen in een direct Formule 2-gevecht met Lando Norris voor een stoeltje bij McLaren in de Formule 1. Wanneer de 23-jarige De Vries Norris verslaat, krijgt hij een kans om zich in de koningsklasse van de autosport te bewijzen, zegt de coureur tegen Ziggo Sport.

De Vries en Norris zitten beiden in het talentenprogramma van McLaren en gaan komend seizoen Formule 2 rijden. De Vries komt in actie voor Prema Racing, goed voor de titel met Pierre Gasly in 2016 en Charles Leclerc in 2017. Norris neemt plaats in de cockpit van Carlin, een team dat vorig jaar niet in actie kwam in het Formule 2-kampioenschap en in 2016 tiende werd. De 18-jarige Norris werd wel ten koste van De Vries benoemd tot test- en reservecoureur bij McLaren.

Verwachtingen waarmaken

"Als wij dit seizoen de verwachtingen waarmaken, dan zit ik er volgend jaar in", zegt De Vries in Ziggo Sport's Formule 1 Café.

Robert Doornbos, vaste gast in het programma, schetst vervolgens de situatie. "Zak Brown, de directeur van McLaren, heeft een goede band met Norris."

De Vries: "Zijn vader betaalt Brown om Norris te managen."

Doornbos:  "Oké, dus hij heeft heel veel geld en daarnaast heeft hij ongelooflijk veel talent, want hij is een heel snelle jongen. Jij had een betere band met Ron Dennis."

De Vries: "Correct."

Doornbos: "Dan weet je hoe het voelt, zo'n voorkeurspositie is lekker. Maar heeft Zak gezegd dat degene die dit jaar bovenaan eindigt in het Formule 2-kampioenschap een kans bij McLaren krijgt?"

De Vries: "Dat is nu het geval." Om even later zijn woorden kracht bij te zetten: "Dat hebben we ook op papier staan. Wat dat betreft heb ik mijn Formule 1-kansen in eigen handen."

Contracten

Bij McLaren lopen de contracten van Stoffel Vandoorne (26) en Fernando Alonso (36) door tot en met eind 2019. Beide coureurs eindigden in Melbourne tijdens de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen in de punten.

Het Formule 2-seizoen gaat op zaterdag 7 april in Bahrein van start.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen