De Vries: Geen idee wat ik kan verwachten

18 mei 2022 door Tim Koenders
Nyck de Vries Formule E

Nyck de Vries heeft geen idee wat hij kan verwachten tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. De Nederlander heeft het gevoel dat hij echt in het diepe wordt gegooid.

In 2019 werd Nyck de Vries kampioen in de Formule 2. Een logische vervolgstap zou een zitje in de Formule 1 zijn. De Vries was één van de Formule 2-kampioenen die niet de overstap maakte naar de Formule 1. In plaats van de Formule 1 koos de Nederlander maar voor de Formule E. Daar wist hij afgelopen jaar ook de titel te pakken. De Vries werd nog even genoemd voor een stoeltje bij Williams in de Formule 1 maar dat ging toch niet door. Alexander Albon nam het stoeltje in. Toch is de droom om in de Formule 1 te rijden nog niet over. De Vries zal aankomend weekend voor Williams in actie komen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje.

Lang geleden

De Vries laat weten erg blij te zijn met de kans die hem is gegeven. Hij wil zichzelf graag laten zien maar beseft zich ook dat het geen gemakkelijke training gaat worden. “Ik durf best te zeggen dat ik eigenlijk geen idee heb wat me te wachten staat. Ik word eigenlijk gewoon in het diepe gegooid.” Dat liet de Nederlander weten volgens Motorsport.com. “Ik heb pas twee keer in een Formule 1-auto gereden en dat is ook alweer een tijdje geleden. Ook is het rijden op een normaal circuit weer wennen, ik ben natuurlijk de stratencircuits van de Formule E gewend.”

Lees ook: Nyck de Vries maakt Formule 1-debuut in VT1 Barcelona

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Lees ook: BREAKING: McLaren stapt Formule E in

18 mei 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen