De Vries zesde na chaotische F2-race op Paul Ricard, Russell wint

Nyck-de-Vries

Nyck de Vries is zaterdag op het Franse Paul Ricard als zesde geëindigd tijdens de Formule 2-hoofdrace. De Nederlander was gestart vanaf P8, kreeg het moeilijk in de regen, maar maakte in de slotfase een aantal plaatsen goed. George Russell reed vooraan onbedreigd naar de zege. Kampioenschapsleider Lando Norris liet zijn auto afslaan bij de start en kwam niet meer in de wedstrijd voor.

Regen

Terwijl de opwarmronde liep begon het boven het Franse circuit flink te regenen. Norris maakte zich vanaf P3 op voor een kansrijke race, maar de 18-jarige Brit liet zijn auto afslaan en moest met bijna een ronde achterstand de wedstrijd hervatten.

De regen zorgde voor een chaotische beginfase waarbij verschillende coureurs naast de baan terechtkwamen. Wedstrijdleider Russel voelde zich als een vis in het water en reed weg bij het veld.

De Vries had het moeilijker en verloor een aantal posities. Toen de regen wegtrok en de baan opdroogde klom de coureur uit Sneek, mede omdat de meeste rijders vroeg naar binnengingen, naar P3. Toen hij zijn stop maakte viel hij terug naar P6, waar hij na een gevecht met Antonio Fuoco ook zou eindigen.

Russel kreeg daar vooraan allemaal niets van mee. De Brit reed onbedreigd naar de zege en klom naar de tweede plaats in het kampioenschap. Norris eindigde als zeventiende, maar blijft in de strijd om de titel wel bovenaan staan. De Vries blijft zesde.

De volledige uitslag van de F2-hoofdrace op Paul Ricard:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen