De Vries ziet podiumkansen in rook opgaan na crash in Monaco

Dd-COQJV4AAX5En

Nyck de Vries heeft een kansrijke uitgangspositie tijdens de hoofdrace in Monaco niet om kunnen zetten in een goed resultaat. De Nederlander lag tweede toen hij halverwege de race in contact kwam met wedstrijdleider Alexander Albon. De Vries beschadigde zijn auto en moest een paar rondjes later de handdoek in de ring gooien. De race werd gewonnen door de Rus Artem Markelov.

De Vries, gestart van P2, kwam goed van zijn plek en kwam er al snel achter hoe lastig het inhalen is in de straten van Monte Carlo. De Nederlander leek sneller dan polesitter Albon, maar kwam er met geen mogelijkheid voorbij.

Een crash tussen Lando Norris en Ralph Bosschung zorgde ervoor dat de safetycar naar buiten ging. De Vries dook vervolgens naar binnen. In een reactie daarop stuurde ook wedstrijdleider Albon de pits in, maar daarbij hield hij geen rekening met de coureur van Prema Racing. De twee rijders kwamen met elkaar in contact: Albon spinde en De Vries beschadigde zijn ophanging.

De Vries werd door zijn team na een snelle pitstop weer op pad gestuurd. Hij kwam als zevende weer de baan op en lag virtueel aan de leiding omdat de coureurs voor hem nog moesten stoppen. Toen de baan werd vrijgegeven bleek al snel dat De Vries geen snelheid meer had om competitief te zijn. Hij was zo'n tien seconden per ronde langzamer dan de coureurs die voor hem reden en werd aan alle kanten voorbijgereden. Toen hij bijna laatste lag haalde Prema De Vries naar binnen en werd zijn race beëindigd.

Norris

Kampioenschapsleider Norris was een van de smaakmakers van de hoofdrace. De Brit, die vanwege een crash in de kwalificatie achteraan moest starten, finishte als zesde. Wat die prestatie extra knap maakt is dat Norris ook nog betrokken was bij een incident met Bosschung en daarvoor een drivethrough-penalty moest incasseren. Omdat hij als zesde over de meet kwam mag hij bovendien morgen als derde starten.

Achter racewinnaar Markelov werd Sean Gelael, teamgenoot van De vries, tweede. Voormalig Formule 1-coureur Roberto Merhi van het Nederlandse team MP Motorsport completeerde de top drie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen